Peelingstof met bewezen werking
INCI: alpha hydroxy acid
AHA is een afkorting voor alpha hydroxy acid. Dat is een verzamelnaam voor een speciale klasse van organische zuren. Ze komen veel in de natuur voor, wat duidelijk is te merken aan hun namen: melkzuur, appelzuur, wijnzuur, citroenzuur en glycolzuur (refereert aan het Griekse woord “glukus” wat “zoet” betekent (denk aan glucose), omdat glycolzuur van de rietsuiker werd verkregen). Veel AHA’s worden tegenwoordig synthetisch geproduceerd.